24.01.2014

De ce ar vrea cineva să se facă hacker de frigidere?

Frigider malware, brrrrrr

  • Cercetatorii de la firma de securitate Proofpoint au descoperit primul cyberatack în care sunt implicate televizoare, alte obiecte conectate la internet și chiar un frigider 
  • Ca și în cazul mobilelor, cand noile dispozitive inteligente sunt conectate la Internet, apar amenințări de securitate
Cercetatorii au descoperit o rețea de "roboti", incluzând cel puțin un televizor și un frigider.
Mai multe informatii:

  • Ce este acolo, în BadBios, 
  • virusul se transmite prin ultrasunete 
  • Hackerii din întreaga lume sfidează sistemelor de securitate 
  • Cele cinci cele mai venerat de către hackeri
Înainte de a intreba în ce scop cineva rulează un cyberattack împotriva unui frigider trebuie sa punem întrebarea: cum este posibil? În mod tradițional un frigider este folosit pentru a stoca produsele alimentare și a le păstra în stare proaspătă până în momentul în care am decis să le mănâncam sau, uneori, până când vom ajunge după data de expirare.


Una dintre consecințele de a fi conectat la rețeaua de această formă, lăsând la o parte beneficiile, este că dispozitivele sunt expuse la atacuri cibernetice. Compania de securitate Proofpoint a descoperit o retea de roboti (dispozitive infectate), care a trimis mai mult de 750.000 de e-mailuri malitioase. Acesta este unul dintre mulți cercetători care aceste întreprinderi se confruntă, dar cu o particularitate. Printre infectate sunt televizoare, dispozitive multimedia conectate la rețea și cel puțin un frigider.

Acesta este primul caz malware detectate pe dispozitive conectate la internet. Până acum au speculat ca s-ar putea întâmpla, dar confirmarea nu a ajuns încă. Proofpoint a constatat că între 23 decembrie și 06 ianuarie botnet trimis aproape 100.000 de e-mailuri invaluri de spam. Dintre acestea, mai mult de 25% nu au fost de la computere sau dispozitive mobile.

O alt potențialela amenințare de pe Internet este spionajul. Atacuri, probabil, cele mai viabile sunt vizate, fiindt mai întâi infectate dispozitivele vulnerabile .

Vicente Diaz, analist senior de malware Kaspersky califică aceasta poveste ca știre prin caracterul său distinctiv, dar recunoaște că mai multe dispozitive vor fi conectate la Internet. Diaz este convins că dispozitive infectate au fost victime ale unui atac masiv care vizează computere sau telefoane, alaturi de televizoare sau alte dispozitive conectate la internet. "Dacă este cazul, se pare că a fost doar o rețea de trimitere de spam, cred că chiar și un frigider ia fost nfectat", spune analistul.

Proofpoint a fost identificat ca fiind cauza infectiei au mai puțină securitate decât aalte aparatos cum ar fi computere sau tablete. Diaz este de acord cu acest diagnostic. "Un mare producător, care produce dispozitive sau aparate, nu ar putea avea în vedere siguranța sau pur si simplu este foarte scumpa", explică el. În ceea ce privește motivul pentru care s-au infectat dispozitive disparate, cum ar fi un televizor, un frigider sau un centru de mass-media, analistul Kaspersky bănuiește că toate aceste dispozitive au un Windows, pentru că "aproape întotdeauna sunt în căutarea de ceva ieftin"

" Dacă totul costă ne menține un sistem sigur ca PC-ul nostru și trebuie să ne rupă capul să facă acest lucru , pentru un producător de a menține aparatul în condiții de siguranță , nu cred ca te-ai gândit atât pentru a obține actualizări de securitate și lucruri de acest stil , ", spune Diaz . Având în vedere această situație , se presupune că în viitor vor exista mai multe atacuri pe dispozitive conectate la internet. Așa cum sa întâmplat cu platforma Android , atunci când acesta a fost popularizat și au aparut amenințări la adresa securității.

Creșterea de dispozitive bazate pe internet este legat de lipsa de protecție ." Acest tip de lucru din ce în ce va muta , deoarece toate aceste sisteme au de multe ori eșecuri și design structural , deoarece , la momentul respectiv nimeni nu a crezut că aceste probleme și noile versiuni vor moșteni problemele", spune Diaz . Proliferarea acestor acțiuni depinde în principal de modul în care atacatorii pot găsi o modalitate de a valorifica.

O alta potențiala amenințare de pe Internet este spionajul. Dar, probabil, cele mai viabile sunt atacurile, primul în care infecteaza dispozitivul vulnerabile, cum ar fi un frigider, pentru a ajunge mai apoi la un laptop în casă și așa mai departe până la atingerea obiectivului final vizat, de exemplu, mobilul proprietarului casei sau computerul de la birou .

Există un alt aspect îngrijorător de malware pe Internet, iar atunci cand infectia se produce pe o scară largă." Ne vedem în orașe inteligente, cum ar fi atacuri de hackeri la ecrane mari sau cum un virus se furișează în alte sisteme și lasă semafoarele fara sa funcționeze ", spune Diaz .


totcevrei1.blogspot.ro este un blog unde poti citi despre tot ce vrei sa stii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu